skip to Main Content

Aranyérről kérdezték:

1.  Mennyibe kerül az első vizsgálat?
Az első vizsgálat díja 15.000.- Ft, ami tartalmazza a sebészeti és végbélsebészeti szűrést, végbéltükrözést (anoscopia), diagnózist, terápiás javaslatot, szakorvosi véleményt.   Az első vizit alkalmával lehet megítélni a további találkozások számát, a szükséges kezelés fajtáját és költségét.  Bejelentkezés a 06-20-321-5239 számon.

2. Hogyan készüljek a végbél vizsgálatra?
A végbél vizsgálatához speciális előkészítés nem szükséges. A páciens ehet-ihat, hashajtó alkalmazása nem javasolt. Beöntést sem otthon, sem rendelőnkben nem alkalmazunk.

3. Mennyi ideig tart az ”aranyeresség” vizsgálata?
Első találkozás alkalmával végezzük a teljes sebészeti és proctológiai szűrést, mely kb. 20 percet vesz igénybe. Ebből a ’kellemetlen’ rész kb. 1-3 perc.

4. Mennyi ideig tart egy komplett “műtét nélküli” aranyér kezelés járóbetegként?
Aranyerek kezelését mindig csak egy irányban végezzük egy alkalommal. Teljes aranyér kezelése 3-4 alkalmat vesz igénybe. Kezelések között másfél-két hét gyógyulási időt hagyunk.

5. Fájdalmas-e a végbél vizsgálata?
A végbél vizsgálatát ujjal ill. végbéltükörrel végezzük. A végbéltükrözés (anoscopia) a páciensek nagy részénél fájdalmatlan, jól tolerálható. A vizsgálat fájdalmas lehet, ha a végbél gyulladásos folyamata zajlik, vagy ha a páciens túlzottan fél a vizsgálattól, feszít, a végbélzáró izom tónusa fokozott. Fájdalmat ekkor sem okozunk, ilyenkor nem erőltetjük a végbéltükrözést.  A klinikai kép alapján is könnyen diagnosztizáljuk a bajt, és kezdjük meg a kezelést.  De a végbéltükrözést állapotjavulást követően ekkor is javasoljuk illetve elvégezzük a korrekt szűrés okaként.

6. Hogyan jelentkezhetek vizsgálatra?
Bejelentkezés legegyszerűbben 06-20-321-5239 telefonszámon. A kapcsolat alfejezet alatt a többi elérhetőség (email), rendelő címe és megközelíthetőség megtalálható.

7. Fájdalmas-e az aranyerek ambuláns “műtét nélküli” kezelése?
Az általam használt eszközök lehetővé teszik, hogy az aranyerek kezelését egy olyan területen végezzem, ahol már nincsen fájdalom beidegzés, így az adott műtéti terület nem tud fájni sem. Tompa nyomó, égő érzés lehet, fájdalom nem.

8. Mennyi ideig tart egy aranyér kezelés?
A kezelés általában 2-3 percet vesz igénybe. Ebből ered, hogy ha a páciens alkalmas az aranyér ambuláns kezelésére, úgy az – kívánság szerint – az első alkalommal is elkezdhető, kellő felvilágosítást követően.

9. A vizsgálat, illetve a kezelések után lehet-e dolgozni?
Általában a vizsgálat és kezelés után a páciens azonnal elhagyhatja a rendelőt, gyógyszert, injekciót nem adunk, vezetésre, ill. munkavégzésre alkalmas a nap hátralevő részében. Kis beavatkozások (pl. thrombus (vérrög) eltávolítás) után általában 20-30 perc megfigyelési időt hagyunk a hazamenetel előtt.

Fel a lap elejére